MAGIC GRONINGEN
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

colossal whale

Ga naar beneden

colossal whale Empty colossal whale

Bericht van jonaah op zo okt 27 2013, 20:10

ik viel vanmiddag in een sealed match aan met een colossal whale en met de ability op de stack gebruik ik een disperse om mn eigen whale naar mijn hand terug te halen.
vervolgens wordt mijn target niet permanent ge-exiled zoals mijn bedoeling was.
wat gaat er fout?

jonaah
Judge
Judge

Aantal berichten : 573
Leeftijd : 27
Registration date : 28-01-12

Terug naar boven Ga naar beneden

colossal whale Empty Re: colossal whale

Bericht van Hennink op zo okt 27 2013, 20:47

Sinds M14 hebben ze de exile wording (zie ook Banisher Priest) gereword, en dat truukje werkt niet meer met de nieuwe wording. Relevante rulings:

Colossal Whale’s ability causes a zone change with a duration, a new style of ability that’s somewhat reminiscent of older cards like Oblivion Ring. However, unlike Oblivion Ring, cards like Colossal Whale have a single ability that creates two one-shot effects: one that exiles the creature when the ability resolves, and another that returns the exiled card to the battlefield immediately after Colossal Whale leaves the battlefield.
If Colossal Whale leaves the battlefield before its triggered ability resolves, the target creature won’t be exiled.
M.a.w., de "until Colossal Whale leaves the battlefield" zorgt er voor dat het beest niet geexiled wordt als CW niet meer op de battlefield is als de exile ability probeert te resolven.

_________________
Pimpin' donkey's since 30/11/2006!
Hennink
Hennink
Honey Bunny

Aantal berichten : 5931
Leeftijd : 38
Locatie : Groningen
Registration date : 24-08-06

Terug naar boven Ga naar beneden

colossal whale Empty Re: colossal whale

Bericht van jonaah op ma okt 28 2013, 11:28

Oke! dank voor je antwoord.

Ik wist wel dat er iets veranderd was maar niet dat dit ook betrekking heeft op CW.

jonaah
Judge
Judge

Aantal berichten : 573
Leeftijd : 27
Registration date : 28-01-12

Terug naar boven Ga naar beneden

colossal whale Empty Re: colossal whale

Bericht van Hennink op ma okt 28 2013, 15:11

Overigens werkt jouw truukje voor oude kaarten (zoals Oblivion Ring) nog wel, de nieuwe wording wordt voor kaarten vanaf M14 gebruikt (waaronder Colossal Whale dus). Dat betekent overigens ook dat het vrijwel uitgesloten is dat kaarten als Oblivion Ring nog gereprint gaan worden in standard legal sets.

_________________
Pimpin' donkey's since 30/11/2006!
Hennink
Hennink
Honey Bunny

Aantal berichten : 5931
Leeftijd : 38
Locatie : Groningen
Registration date : 24-08-06

Terug naar boven Ga naar beneden

colossal whale Empty Re: colossal whale

Bericht van afterparty05 op ma okt 28 2013, 15:26

Hennink, dat is wel een beetje grove stelligheid voor een kaart die zo vaak gereprint is. En een enchantment is bijna niet te blinken op deze manier, dus dat is een stuk minder snel te misbruiken. Maar de nieuwe wording werkt idd anders, Banisher Priest is hier het beste voorbeeld van.

_________________
Why is my impressiveness
Written off like as it was ofcoursiveness
This is importantness!
afterparty05
afterparty05
BarbaBAAS

Aantal berichten : 7523
Leeftijd : 119
Registration date : 15-04-11

Terug naar boven Ga naar beneden

colossal whale Empty Re: colossal whale

Bericht van Shard op ma okt 28 2013, 16:02

@afterparty05 schreef:Hennink, dat is wel een beetje grove stelligheid voor een kaart die zo vaak gereprint is. En een enchantment is bijna niet te blinken op deze manier, dus dat is een stuk minder snel te misbruiken. Maar de nieuwe wording werkt idd anders, Banisher Priest is hier het beste voorbeeld van.
4 woorden: chained to the rocks.

_________________
colossal whale Avatar10 Silence is golden... Duct tape is silver.
Shard
Shard
Manascrewdriver

Aantal berichten : 1280
Leeftijd : 38
Registration date : 27-08-06

Terug naar boven Ga naar beneden

colossal whale Empty Re: colossal whale

Bericht van Hennink op ma okt 28 2013, 17:11

@Shard schreef:
@afterparty05 schreef:Hennink, dat is wel een beetje grove stelligheid voor een kaart die zo vaak gereprint is. En een enchantment is bijna niet te blinken op deze manier, dus dat is een stuk minder snel te misbruiken. Maar de nieuwe wording werkt idd anders, Banisher Priest is hier het beste voorbeeld van.
4 woorden: chained to the rocks.
Weinig aan toe te voegen Smile Ik ben wel benieuwd wanneer de functionele reprint van O-Ring geprint gaat worden Wink

_________________
Pimpin' donkey's since 30/11/2006!
Hennink
Hennink
Honey Bunny

Aantal berichten : 5931
Leeftijd : 38
Locatie : Groningen
Registration date : 24-08-06

Terug naar boven Ga naar beneden

colossal whale Empty Re: colossal whale

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum