MAGIC GRONINGEN
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Wat is Constructed?

Ga naar beneden

Wat is Constructed? Empty Wat is Constructed?

Bericht van Gast op do dec 01 2011, 18:20

Algemeen
Constructed is een verzamelnaam voor een aantal magicformaten, namelijk Standard, Extended, Modern en Block constructed. Bij Constructed heb je zelf een deck gebouwd waarmee je gaat spelen. Dit deck moet uit minimaal 60 kaarten bestaan. Daarnaast mag je op officiële toernooien gebruik maken van een sideboard van 15 kaarten of geen sideboard.

Standaard
Bij Standard mag je deck alleen kaarten bevatten van de twee meest recente magic blokken en de meest recente basisset. (een deel van het jaar de 2 meest recente basissets). Voor een overzicht van de sets die standaard legaal zijn en kaarten die gebanned (kaarten die je niet mag spelen) zijn klik je hier.

Modern
Dit is een vrij recent formaat. Decks in het Modern formaat mogen alle kaarten bevatten die zijn uitgebracht in de nieuwe kaart layout (vanaf 8th edition). Uitzondering zijn kaarten die niet in een officiele set zijn uitgebracht. Denk aan oudere kaarten die als promo's of special edition in een nieuwe layout zijn uitgebracht. Enkele kaarten zijn gebanned en mogen niet in je deck voorkomen. Voor een overzicht van gebande kaarten en legale sets klik hier.

Extended
Het Extended formaat staat kaarten toe uit de 4 meest recente sets en de 3 meest recente basisets. Ook extended kent een eigen banlijst. Klik hier voor een overzicht van de legale sets en de banlijst .

Block
Bij Block constructed mag je deck alleen bestaan uit kaarten uit 1 block. Voor een overzicht van de verschillende blockformaten en bijbehorende banlijst kaarten klik je hier

Gast
Gast


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum