MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND

Magic: The Gathering voor Groningen, Friesland en alles daar buiten
 
IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
Jeroen wint de donderdraft van 6 december! **Gefeliciteerd!!!**
Donald wint het moderntoernooi van 29 november! **Gefeliciteerd**
André wint het Open Gronings Kampioenschap 2018! **Gefeliciteerd**
Christiaan wint de donderdraft van 8 november! **Gefeliciteerd**
Jelmer wint de PPTQ van 28 oktober! **Gefeliciteerd!**
Volg ons, like ons op facebook https://www.facebook.com/magicgrunn

Deel | 
 

 [Artikel] "Wat spelen we nu eigenlijk" door Johan Rots

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin
Admin


Aantal berichten : 11180
Leeftijd : 118
Registration date : 23-08-06

BerichtOnderwerp: [Artikel] "Wat spelen we nu eigenlijk" door Johan Rots   wo aug 23, 2006 5:48 pm

Wat spelen we nu eigenlijk? - Door Johan Rots

Magic vrienden! Na weer eens mijn mappen met magickaartjes te hebben doorgebladerd, op zoek naar sterke kaarten om in mijn decks te stoppen, vroeg ik mij ineens af wat die kaartjes en hun afbeeldingen nu eigenlijk voorstelden. Van sommige had ik wel eens iets gehoord en van andere wist ik al het een en ander, maar het leek me leuk om dat eens te gaan opzoeken. Zo gezegd zo gedaan en ik moet zeggen dat er de meest vreemde verhalen uit voortkwamen. En die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden!

Hier dus een artikel waar ik een aantal Magickaarten behandel, niet zoals we gewend zijn op bijvoorbeeld Brainburst of Sideboard waar het gaat om het strategische aspect, maar de achtergrond van de naam of de afbeelding, waar ze vandaan komen en een beschrijving ervan. Om zo dat Magickaartje waar je misschien wel dagelijks mee speelt wat extra glans te geven!

CITY OF BRASS

Voor u uit strekt zich een woest landschap van vulkanisch gesteente en hete dampen. In de verte, boven een enorm meer van vuur, zweeft uw bestemming - de City of Brass! De glinsterende torens omcirkeld door rook en vuur rijzen uit boven de gigantische koperen schaal waarop de stad gebouwd is. Toegankelijk alleen over een glanzende massief stalen brug. En binnen de poort huist het grootste warenhuis met magische kennis en krachtige artefacten van alle bestaande planes.

Bezoek de fabelachtige stad der Efreet en Djinns

De stad glanst - elk gebouw lijkt gemaakt te zijn van gepolijst metaal, voornamelijk rode, oranje, goud en soms groen of kobalt. Het lijkt wel alsof de hemel schijnt, als een kosmische gong van geslagen koper gehuld ineen onzichtbaar, alom aanwezige helderheid van duizend zonnen. Het doet pijn aan de ogen om er te lang naar te kijken.

Elk "vrij" wezen wordt vergezeld van tenminste één slaaf in ketens. Efreet en Djinns staan bekend om hun brute manier van omgang met "lagere" levensvormen.

Het marktdistrict, het Pyraculum, biedt waren aan, net als in een sterfelijke stad, zoals exclusieve gereedschappen van elk mogelijk metaal, perfect afgewerkte edelstenen, prachtig gekleurd glaswerk en dieren onkenbaar exotisch. Maar naast deze wondere waren biedt het Pyraculum ook martelwerktuigen, tuinen van gevilde huiden, badhuizen gevuld met bloed, cosmetische produkten van bottengruis, kleding geweven van zenuwen, hangers van ogen en een abattoir waar een kannibaals maag van zou omkeren. En altijd, de eeuwige slavenhandel. Het bekendste handelsmerk van de City of Brass is duidelijk lichamen, en bijprodukten.

ARMAGEDDON

Veel besproken is de slag bij Armageddon waarin het leger van de antichrist met al zijn occulte volgelingen de strijd zal aanbinden met de ruiter op het witte paard (Jezus Christus) en zijn volgelingen (de zonen Gods). Dit vinden we beschreven in Openbaringen 19:11-15.

De antichrist verzamelt zijn legerscharen in de lucht, het domein van de overste van deze wereld. Hij wordt daarbij ondersteund door de demonische legioenen die uit de afgrond opgeroepen worden, en door occulte koningen uit het Oosten. Zij maken het mogelijk dat ook de antichristelijke gemeente in een grote spiritistische seance naar het terrein van de strijd wordt overgeplaatst. In deze periode is er dan sprake van de grootste 'lucht'-vervuiling aller tijden. Geen wonder dat op aarde een groot deel der bomen - beeld van de leiders der volken - 'verbrandt' evenals het groene gras - beeld van de jeugd - dan een prooi wordt van de demonen.

LORD OF ATLANTIS

Arion (Ahr'ahn) is de zoon van Calculha, volgeling van het Licht en Majistra, meesteres van de duisternis. Twee magiërs van het oude Atlantis. Ahr'ahn werd opgevoed door zijn vader, zijn broer Garn door hun moeder. Beide werden onderwezen in mysteries van magie. Toen Majistra en Garn een poging waagden om Atlantis te verwoesten, offerde Ahr'an zichzelf op om het te redden. Hij werd weer tot leven gebracht en werd herboren als Arion. Hij werd High Lord van Atlantis en regeerde goed.

Toen de ijskoningin Frostfire Atlantis bedreigde tijdens de Ice Age, offerde Arion heet grootste deel van zijn magie op om haar te stoppen. Toen Atlantis veilig was, stuurde hij boodschappers uit om andere beschavingen te vinden en nieuwe territoria te ontdekken. Hij assisteerde de Time Masters in hun zoektocht naar Vandal Savage, die bezig was Atlantische magie te leren en de Atlanteanen te verleiden naar zijn aanbidding van haat. Haat overwon en Arion zag zijn Atlantis wegzinken in de golven. Hij betreurde zijn kennis van magie die hem dit lot bracht en stootte het af, vlak voor hij stierf.

FALLEN ANGEL

De duivel, satan of lucifer is een gevallen engel, wat inhoudt dat hij ooit goed was, maar ervoor koos zich af te keren van God en hem niet langer te dienen. Voor zijn besluit werd hij uit de hemel verbannen. Tegenpool: Kort gezegd is Lucifer niet een gevallen engel, maar een Latijnse naam die gebruikt werd om de planeet Venus aan te duiden. Venus kan nooit hoog, maar alleen laag aan de hemel worden gezien en werd daarom beschouwd als "gevallen engel" door vroegere mythologen en verhalenvertellers.

INFERNO

Het "Brandende Inferno". Praktisch iedereen heeft een voorstelling van de "hel" die overeenkomt met één van twee uitersten. De ene groep ontkent geheel dat de hel bestaat. De hel wordt gezien als een oud bijgeloof dat met het moderne leven niets uitstaande heeft. De andere groep, waaronder de meeste zogeheten bijbelse fundamentalisten, ziet de hel als een afschuwelijke plaats van nimmer-eindigende foltering, een plaats waar de duivel regeert en waar zijn demonen met groot plezier zondaars roosteren als waren het miljoenen Wiener schnitzels op een barbecue. Er heerst, volgens deze opvatting, bitter geween en geklaag, wanhopig gevloek, geschreeuw en gekerm van degenen die eeuwigdurende folteringen ondergaan.

Hier volgt een samenvatting van dit volksgeloof, uit de Encyclopedia Americana: "Over het algemeen wordt onder de hel de verblijfplaats van boze geesten verstaan; de onderwereld... waarheen na de dood de verloren en veroordeelde zielen gaan om onbeschrijflijke martelingen en eeuwige bestraffing te ondergaan... Sommigen beschouwen het als de door de Godheid geschapen plaats, waar Hij met onvoorstelbare hardheid en gedurende alle eeuwigheid de zielen straft van degenen die door ongeloof of aanbidding van valse goden zijn toorn hebben opgewekt. Het is de plaats van de goddelijke wraak, die onverbiddelijk is en nimmer eindigt. Dit denkbeeld is algemeen aangehangen door christenen, zowel katholieken als protestanten. Het komt tevens tot uitdrukking in de Mohammedaanse zienswijze... De hoofdkenmerken van de hel zoals opgevat door hindoeïstische, Perzische, Egyptische, Griekse en christelijke theologen zijn in wezen dezelfde".

MANTICORE (masticore)

De manticore staat bekend als een monster met het lijf van een rode leeuw, menselijk gezicht, oren en blauwe ogen, drie rijen tanden in elke kaak, een fatale angel van een schorpioen aan het einde van zijn staart en giftige uitsteeksels over zijn rug en staart die konden worden afgeschoten als pijlen in elke richting.

De manticore zou een stem hebben als mix tussen een doedelzak en een trompet. Hij is erg snel en heeft krachtige poten. Het gerucht gaat dat hij zich zou bevinden in de donkere oerwouden van India en wordt gevreesd om zijn voorkeur voor mensenvlees. Net zoals zijn neef de Sphinx, zou het vaak zijn prooi uitdagen met raadsels alvorens het te doden. De eerste verhalen schijnen te komen van Perzische legendes uit de vijfde eeuw voor Christus. De naam komt ook van het oud Perzische woord "martikhoras" wat "menseneter" betekent.

In de middeleeuwen was de manticore het embleem voor de profeet Jeremiah omdat de manticore in de dieptes van de wereld zou leven en Jeremiah in een bodemloze put zou zijn geworpen. In diezelfde tijd werd de manticore het symbool van tirannie en onderdrukking, en uiteindelijk de belichaming van het slechte. Zelfs tot in 1930 werd het door de boeren van Spanje gezien als een beest van slechte voortekenen.

CHIMERA

De Chimera is een angstwekkend beest in de Griekse mythology, met de kop van een leeuw, het lichaam van een geit en de staart van een draak of slang. Modernere interpretaties voorzien het monster van drie koppen en drakenvleugels.

Homerus en Hesiodus schrijven over de Chimera als een afschuwelijk, vuurspuwend monster dat het land Lycië terroriseert. De plaatselijke tiran Iobates vraagt de held Bellerophon het monster te vernietigen. Bellerophon voert de opdracht uit door met gevleugeld paard Pegasus over het monster heen te vliegen en pijlen af te vuren (de vier chimera's die we in Magic kennen, hebben alle 1 kenmerk van de chimera).

PEGASUS

Pegasus (grieks = Pigasos) was de naam van een goddelijk gevleugeld paard. Hij was een "kind" van de Gorgona Medusa (haar blik veranderde iedereen in steen). Volgens de mythe sprongen Pigasos en Chrysaor tevoorschijn uit de hals van Medusa toen Perseus haar onthoofde. Sommigen zeggen dat Poseidon (god van de zee) de vader is, omdat het paard en Chrysaor ontstonden toen het bloed van het onthoofde hoofd van Medusa in het schuim van de zee viel. Chrysaor droeg bij zijn geboorte een gouden zwaard. Pegasus vloog naar de berg Helicon in Boeotia, waar de negen Muzen leefden. Op de plaats waar hij met zijn hoef de grond aanraakte, ontstond een bron die heilig was voor de Muzen. De naam van de bron was de Hippocrene (de Paardenfontein). De mythe zei wanneer men het water dronk, men de gave van het dichten ontving. Het vliegende paard is dan ook het symbool voor de dichtkunst en creatieve kunst.


BLASTODERM

Blastoderm : ééncellige wand van een blastula Na infectie bij de homo sapiens vindt groei van een gezwelachtig lichaam plaats, waarin verschillende stadia zijn te onderscheiden: morula-, blastula-, gastrula-, en embryostadium.

blas·tu·la (de ~)
1 embryo in een bepaald stadium van ontwikkeling

BEHEMOTH

"Zie nu Behemoth, welken Ik gemaakt heb nevens u; hij eet hooi, gelijk een rund. Zie toch, zijn kracht is in zijn lenden, en zijn macht in den navel zijns buiks. Als het hem lust, zijn staart is als een ceder; de zenuwen zijner schaamte zijn doorvlochten. Zijn beenderen zijn [als] vast koper; zijn gebeenten zijn als ijzeren handbomen. Hij is een hoofdstuk der wegen Gods; Die hem gemaakt heeft, heeft [hem] zijn zwaard aangehecht." (Job 40: 10-14, Statenvertaling)

Het stukje "Hij is een hoofdstuk der wegen Gods" betekent dat dit het grootste dier was dat God had gemaakt. Dus wat voor dier was de behemoth? Een brontosaurus ofzoiets? Vast vergelijkbaar. In ieder geval erg groot.

GRIFFIN

De Griffin is een Grieks mythologisch monster, dat optreedt als bewaker van een verborgen schat. Hij heeft het lichaam, de staart en de achterpoten van een leeuw en het hoofd, de voorpoten en de vleugels van een adelaar. Door deze kruising geldt de griffin als een symbool van snelheid en majesteit.

Johan Rots

He provides a path to nowhere
Terug naar boven Ga naar beneden
https://magicgroningen.editboard.com
 
[Artikel] "Wat spelen we nu eigenlijk" door Johan Rots
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND :: ALGEMENE INFORMATIE :: Artikelen-
Ga naar: