MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND

Magic: The Gathering voor Groningen, Friesland en alles daar buiten
 
IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
Rutger wint het Legacytoernooi van 17 juni! **Gefeliciteerd!!!**
Christiaan wint de donderconstructed Modern van 14 juni! **Gefeliciteerd**
Jasper wint de donderdraft van 7 juni! **Gefeliciteerd**
Donald wint de donderconstructed Modern van 31 mei! **Gefeliciteerd!**
Christiaan wint de donderdraft van 24 mei! **Gefeliciteerd**
Volg ons, like ons op facebook https://www.facebook.com/magicgrunn

Deel | 
 

 tezzeret & inkmoth nexus

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Lermartes
Baas
avatar

Aantal berichten : 553
Leeftijd : 32
Locatie : Groningen, beijum
Registration date : 06-02-07

BerichtOnderwerp: tezzeret & inkmoth nexus   do sep 11 2014, 20:13

Wanneer ik mijn inkmoth nexus animeer en deze met tezzeret 5/5 maak . Wat gebeurt er met de inkmoth aan het eind van beurt?
Mijn idee is, qua layer systeem dat de permanentie die tezz zijn -1 ability op de arftifact plaatst de end of turn trigger overlapt.
Wat is hier de waarheid in?
Terug naar boven Ga naar beneden
Gijsbert
Team Haaksman
avatar

Aantal berichten : 1485
Leeftijd : 35
Locatie : Grun
Registration date : 13-01-07

BerichtOnderwerp: Re: tezzeret & inkmoth nexus   do sep 11 2014, 21:21

Het blijft een 5/5 artifact. De inkmoth kan je nog steeds tappen voor mana en je kan er een 1/1 infect flyer van maken.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.travelersintime.com
Lermartes
Baas
avatar

Aantal berichten : 553
Leeftijd : 32
Locatie : Groningen, beijum
Registration date : 06-02-07

BerichtOnderwerp: Re: tezzeret & inkmoth nexus   do sep 11 2014, 22:35

En de infect? Valt dat er wel af?
Terug naar boven Ga naar beneden
Robert
Wannabe
Wannabe
avatar

Aantal berichten : 193
Leeftijd : 34
Registration date : 13-02-11

BerichtOnderwerp: Re: tezzeret & inkmoth nexus   vr sep 12 2014, 09:29

Ja, zowel infect als flying zijn, in dit geval, effecten die duren till end of turn. De ability van Tezzeret is permanent dus je Inkmoth Nexus is end of turn een 5/5 artifact land.
Terug naar boven Ga naar beneden
Hennink
Honey Bunny
avatar

Aantal berichten : 5863
Leeftijd : 36
Locatie : Groningen
Registration date : 24-08-06

BerichtOnderwerp: Re: tezzeret & inkmoth nexus   vr sep 12 2014, 10:02

Beide effecten setten de power en toughness in dezelfde layer, waardoor timestamp relevant wordt. Het laatste p/t effect geldt in dit geval. M.a.w.

tn: Activeer Inkmoth Nexus (IN) > IN wordt een 1/1 artifact creature met flying en infect.
tn: Activeer Tezzeret (Tezz) > IN wordt een 5/5 (timestamp: Tezz is na IN geactiveerd) artifact creature met flying en infect.
tn end of turn: IN verliest flying en infect (IN's effect is until end of turn), maar blijft een 5/5 artifact creature (Tezz's effect is permanent)
tn+1: Activeer IN > IN wordt een 1/1 (timestamp: IN is na Tezz geactiveerd) artifact creature met flying en infect.
tn+1 end of turn: IN verliest flying en infect (IN's effect is until end of turn), en wordt weer een 5/5 artifact creature (Tezz's effect is permanent)

_________________
Pimpin' donkey's since 30/11/2006!
Terug naar boven Ga naar beneden
Lermartes
Baas
avatar

Aantal berichten : 553
Leeftijd : 32
Locatie : Groningen, beijum
Registration date : 06-02-07

BerichtOnderwerp: Re: tezzeret & inkmoth nexus   vr sep 12 2014, 10:44

Duidelijk, bedankt mensen
Terug naar boven Ga naar beneden
lennartL
Krusty, the clown
Krusty, the clown


Aantal berichten : 2536
Leeftijd : 34
Locatie : Arnhem (JONGUH!)
Registration date : 19-10-11

BerichtOnderwerp: Re: tezzeret & inkmoth nexus   ma sep 15 2014, 18:04

@Hennink schreef:
Beide effecten setten de power en toughness in dezelfde layer, waardoor timestamp relevant wordt. Het laatste p/t effect geldt in dit geval. M.a.w.

tn: Activeer Inkmoth Nexus (IN) > IN wordt een 1/1 artifact creature met flying en infect.
tn: Activeer Tezzeret (Tezz) > IN wordt een 5/5 (timestamp: Tezz is na IN geactiveerd) artifact creature met flying en infect.
tn end of turn: IN verliest flying en infect (IN's effect is until end of turn), maar blijft een 5/5 artifact creature (Tezz's effect is permanent)
tn+1: Activeer IN > IN wordt een 1/1 (timestamp: IN is na Tezz geactiveerd) artifact creature met flying en infect.
tn+1 end of turn: IN verliest flying en infect (IN's effect is until end of turn), en wordt weer een 5/5 artifact creature (Tezz's effect is permanent)

Ik zou er tn+1 weer een 5/5 flyer van maken na animatie, dan is je tegenstander tenminste dood Razz

_________________
Voor 5,- per week kan deze geweldige advertentieplaats van u zijn!

Vraag naar de voorwaarden via een PM!
Terug naar boven Ga naar beneden
Hennink
Honey Bunny
avatar

Aantal berichten : 5863
Leeftijd : 36
Locatie : Groningen
Registration date : 24-08-06

BerichtOnderwerp: Re: tezzeret & inkmoth nexus   ma sep 15 2014, 18:36

@lennartL schreef:
@Hennink schreef:
Beide effecten setten de power en toughness in dezelfde layer, waardoor timestamp relevant wordt. Het laatste p/t effect geldt in dit geval. M.a.w.

tn: Activeer Inkmoth Nexus (IN) > IN wordt een 1/1 artifact creature met flying en infect.
tn: Activeer Tezzeret (Tezz) > IN wordt een 5/5 (timestamp: Tezz is na IN geactiveerd) artifact creature met flying en infect.
tn end of turn: IN verliest flying en infect (IN's effect is until end of turn), maar blijft een 5/5 artifact creature (Tezz's effect is permanent)
tn+1: Activeer IN > IN wordt een 1/1 (timestamp: IN is na Tezz geactiveerd) artifact creature met flying en infect.
tn+1 end of turn: IN verliest flying en infect (IN's effect is until end of turn), en wordt weer een 5/5 artifact creature (Tezz's effect is permanent)

Ik zou er tn+1 weer een 5/5 flyer van maken na animatie, dan is je tegenstander tenminste dood Razz
Zeer eens Smile

_________________
Pimpin' donkey's since 30/11/2006!
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud




BerichtOnderwerp: Re: tezzeret & inkmoth nexus   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
tezzeret & inkmoth nexus
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND :: MAGIC ALGEMEEN :: Regelvragen-
Ga naar: