MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND

Magic: The Gathering voor Groningen, Friesland en alles daar buiten
 
IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
Jeroen wint de donderdraft van 21 juni! **Gefeliciteerd**
Rutger wint het Legacytoernooi van 17 juni! **Gefeliciteerd!!!**
Christiaan wint de donderconstructed Modern van 14 juni! **Gefeliciteerd**
Jasper wint de donderdraft van 7 juni! **Gefeliciteerd**
Donald wint de donderconstructed Modern van 31 mei! **Gefeliciteerd!**
Volg ons, like ons op facebook https://www.facebook.com/magicgrunn

Deel | 
 

 counters

Ga naar beneden 
AuteurBericht
henko
Topper
Topper
avatar

Aantal berichten : 556
Leeftijd : 12
Registration date : 10-02-13

BerichtOnderwerp: counters   ma nov 11 2013, 19:17

als een creature met een +1/+1 counter een -1/-1 counter krijgt, dan heeft hij ze toch allebei? of cancelen ze elkaar uit?

_________________
chuj ci w dupie chodzi
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.khomatech.com
Desmond
Judge
Judge


Aantal berichten : 2031
Leeftijd : 29
Registration date : 20-11-09

BerichtOnderwerp: Re: counters   ma nov 11 2013, 19:27

Precies +1/+1 en -1/-1 counters heffen elkaar op. Andere counters doen dat niet (+1/+2 en -1/-1 of +2/+2 en -1/-1 bijvoorbeeld).
Terug naar boven Ga naar beneden
Hennink
Honey Bunny
avatar

Aantal berichten : 5863
Leeftijd : 36
Locatie : Groningen
Registration date : 24-08-06

BerichtOnderwerp: Re: counters   ma nov 11 2013, 19:53

Wat Desmond zegt; +1/+1 en -1/-1 counters zijn de enige counters in Magic die tegen elkaar weg worden gestreept. Dus, als een beest met drie +1/+1 counters twee -1/-1 counters krijgt, dan heeft hij daarna nog maar één +1/+1 counter over. De andere vier counters (twee van de drie +1/+1 counters en de twee -1/-1 counters) verdwijnen en blijven dus niet op het beest liggen.

_________________
Pimpin' donkey's since 30/11/2006!
Terug naar boven Ga naar beneden
henko
Topper
Topper
avatar

Aantal berichten : 556
Leeftijd : 12
Registration date : 10-02-13

BerichtOnderwerp: Re: counters   ma nov 11 2013, 20:10

ik dacht altijd dat ze allebei bleven, goed om te weten. dank!

_________________
chuj ci w dupie chodzi
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.khomatech.com
Onzin
Legendary Creature
avatar

Aantal berichten : 647
Leeftijd : 37
Registration date : 01-09-06

BerichtOnderwerp: Re: counters   ma nov 11 2013, 23:33

@Desmond schreef:
Precies +1/+1 en -1/-1 counters heffen elkaar op. Andere counters doen dat niet (+1/+2 en -1/-1 of +2/+2 en -1/-1 bijvoorbeeld).
Is dat zo? Dus een -1/-2 en een +1/+2 counter op 1 creature worden niet geneutraliseerd?
Terug naar boven Ga naar beneden
Desmond
Judge
Judge


Aantal berichten : 2031
Leeftijd : 29
Registration date : 20-11-09

BerichtOnderwerp: Re: counters   di nov 12 2013, 00:07

Correct, echt alleen +1/+1 en -1/-1 counters heffen elkaar op.
Terug naar boven Ga naar beneden
pcvogel
Wannabe
Wannabe


Aantal berichten : 151
Leeftijd : 32
Locatie : Groningen
Registration date : 02-10-13

BerichtOnderwerp: Re: counters   di nov 12 2013, 09:44

Aanvullende vraag, beetje vergezocht maar benieuwd naar de ruling. Stel dat ik een creature met Evolve en een -1/-1 counter heb liggen. Ik speel vervolgens een Corpsejack menace die Evolve triggert. Normaliter wordt de +1/+1 verdubbeld, maar op welk moment heffen de -1/-1 en +1/+1 elkaar op? Ook wel: Is er een moment waarop de te plaatsen +1/+1 wordt verdubbeld door Corpsejack menace voordat er iets wordt opgeheven?
Terug naar boven Ga naar beneden
henko
Topper
Topper
avatar

Aantal berichten : 556
Leeftijd : 12
Registration date : 10-02-13

BerichtOnderwerp: Re: counters   di nov 12 2013, 09:46

in plaats van 1 worden er dan 2 geplaatst, eentje wordt daarna opgeheven als state-based effect en de andere blijft erop, lijkt mij. het is niet dat de tweede counter ineens ongeldig is omdat er een -1/-1 op zat.

_________________
chuj ci w dupie chodzi
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.khomatech.com
pcvogel
Wannabe
Wannabe


Aantal berichten : 151
Leeftijd : 32
Locatie : Groningen
Registration date : 02-10-13

BerichtOnderwerp: Re: counters   di nov 12 2013, 10:07

Dat klinkt aannemelijk. Ik zag het even als volgt voor mij: Als de +1/+1 counter eigenlijk verandert in het verwijderen van een -1/-1 counter triggered de Corpsejack niet, dus het ging mij om de timing. Als de opheffing pas plaats vindt als state-based effects worden gecontroleerd klopt jouw antwoord vast, dank.
Terug naar boven Ga naar beneden
henko
Topper
Topper
avatar

Aantal berichten : 556
Leeftijd : 12
Registration date : 10-02-13

BerichtOnderwerp: Re: counters   di nov 12 2013, 10:22

maar volgens mij verandert er niks aan het feit dat er een counter geplaatst gaat worden, en dat is het enige waar Corpsejack Menace naar kijkt. die +1/+1 gaat sowieso komen, dus dat worden er twee. wat er verder gebeurt met opheffing etc. heeft Menace z'n ability niks mee te maken.

_________________
chuj ci w dupie chodzi
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.khomatech.com
Boerma
Judge
Judge
avatar

Aantal berichten : 2448
Leeftijd : 30
Registration date : 14-05-13

BerichtOnderwerp: Re: counters   di nov 12 2013, 10:39

1. Evolve resolvet en legt een +1/+1-counter. Het replacement effect van Corpsejack Menace maakt daar twee counters van.
2. Alles wat onderhand getriggert is gaat op de stack, bv. als je evolve-beest een Fathom Mage was, twee keer ‘Draw a card’.
3. State-based actions worden uitgevoerd, onder andere: zoveel mogelijk +1/+1- en –1/–1-counters heffen elkaar op.
4.* Actieve speler krijgt priority en kan spells en abilities spelen.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://boer.ma
afterparty05
BarbaBAAS
avatar

Aantal berichten : 7382
Leeftijd : 117
Registration date : 15-04-11

BerichtOnderwerp: Re: counters   di nov 12 2013, 11:04

Er is ook nog een bijzondere situatie als een beest dood gaat aan -1/-1 counters en al +1/+1 counters heeft. Stel je hebt een 3/3 beest met twee +1/+1 counters en iemand speelt Black Sun's Zenith voor x=5 (alle beesten krijgen dus vijf -1/-1 counters) dan gaat het beest de graveyard in met zowel +1/+1 als -1/-1 counters er op. Dat betekent dus dat in dit geval zowel persist als undying niet triggeren.

_________________
All those beautiful boys
Pimps and queens and criminal queers
All those beautiful boys
Tattoos of ships and tattoos of tears
Terug naar boven Ga naar beneden
henko
Topper
Topper
avatar

Aantal berichten : 556
Leeftijd : 12
Registration date : 10-02-13

BerichtOnderwerp: Re: counters   di nov 12 2013, 11:30

maar de state-based effecten gebeuren toch tegelijk? dus het wegstrepen van counters tegenover elkaar en het checken van de toughness, waardoor de creature doodgaat?

_________________
chuj ci w dupie chodzi
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.khomatech.com
Boerma
Judge
Judge
avatar

Aantal berichten : 2448
Leeftijd : 30
Registration date : 14-05-13

BerichtOnderwerp: Re: counters   di nov 12 2013, 11:33

Citaat :
704.7. If a state-based action results in a permanent leaving the battlefield at the same time other state-based actions were performed, that permanent's last known information is derived from the game state before any of those state-based actions were performed.

Example: You control Young Wolf, a 1/1 creature with undying, and it has a +1/+1 counter on it. A spell puts three -1/-1 counters on Young Wolf. Before state-based actions are performed, Young Wolf has one +1/+1 counter and three -1/-1 counters on it. After state-based actions are performed, Young Wolf is in the graveyard. When it was last on the battlefield, it had a +1/+1 counter on it, so undying will not trigger.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://boer.ma
Gesponsorde inhoud




BerichtOnderwerp: Re: counters   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
counters
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND :: MAGIC ALGEMEEN :: Regelvragen-
Ga naar: