MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND

Magic: The Gathering voor Groningen, Friesland en alles daar buiten
 
IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
Rutger wint het Legacytoernooi van 17 juni! **Gefeliciteerd!!!**
Christiaan wint de donderconstructed Modern van 14 juni! **Gefeliciteerd**
Jasper wint de donderdraft van 7 juni! **Gefeliciteerd**
Donald wint de donderconstructed Modern van 31 mei! **Gefeliciteerd!**
Christiaan wint de donderdraft van 24 mei! **Gefeliciteerd**
Volg ons, like ons op facebook https://www.facebook.com/magicgrunn

Deel | 
 

 Toernooiverslag van het Groningen master toernooi 06/02/2012

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Desmond
Judge
Judge


Aantal berichten : 2026
Leeftijd : 29
Registration date : 20-11-09

BerichtOnderwerp: Toernooiverslag van het Groningen master toernooi 06/02/2012   ma feb 06 2012, 22:26

Vandaag was het zover, vorig jaar hebben we om de plaatsing gevochten, nu mogen we voor de winst in de top8 gaan. “we” zijn André, Erik-Sander, Jeroen, Johnny, Maarten, Martijn, Oswin en ik. De formaten zijn 2rondes silent auction, 3rondes peasant en 2rondes rotisserie. Voor degene die de formaten niet kennen, beide limited varianten worden hier beschreven: http://www.angelfire.com/games4/magicvariants/ en peasant houdt in dat je deck maximaal 5uncommons mag bevatten en verder alleen commons.

Peasant kende ik, de rest van de formaten had ik nog geen ervaring mee. Van te voren dus wat voorbereiden. Voor silent auction heb ik gekeken hoe het werkt om vervolgens maar af te wachten welke kleuren open zijn. In rotisserie zat wat meer voorbereiding, nl. een hele ranglijst maken. Hier kwam ik een beetje tot het idee om voor groen/wit aggro te gaan. Verwachtende dat de rest meer voor de bommen in zwart zal gaan.


Silent auction
De groep werd verdeeld in 2pots van 4man. Ik eindigde bij André, Maarten en Martijn. Hoewel er geen easy pods zijn bij deze top8, leek me deze toch een hele zware. André en Maarten horen bij de top3 spelers in Groningen en Martijn is een hele goede deckbuilder. Ik ging de draft in met wat groene en zwarte kaarten in dark ascension, maar merkte wel dat ik in zwart vocht met Maarten en groen met Martijn. Bij innistrad verloor ik de bet op bloodline keeper, waardoor ik uiteindelijk maar op een andere kleur ging focussen: blauw lag wel open.
Wel blijf ik met Martijn vechten om groen, zoals bleek toen de mayor geopend werd. We denken na, kijken elkaar wat aan en schrijven wat op. Bij het revealen van de scores laat Martijn zien dat hij begon op 21, naar 25 ging en op het allerlaatst nog switchde naar 31. Ik zat eerst op 26, wat best een goede gok was eerst, maar verhoogde naar 29, ai. Gezien de weinige removal, 7pieces? Uit 12boosters, die geopend werd, was ik best blij met de claustrophobia en prey upon uiteindelijk.

Ronde 1 tegen Maarten.
Maarten begint met een village ironsmith die flipt, tormented pariah, demonmail hauberk en pitchburn devils. Hij sacced de laatste om de ironsmith, inmiddels ironfang, te equippen. Ik verlies mijn darkthicket wolf eraan en heb alleen een hollowhenge scavenger. Ik val aan met de scavenger en krijg een verbaasde blik van Maarten, omdat ik op 10sta en hij een veel betere board presence heeft. Ik speel een wakedancer, yup ik splashte toch zwart, en hou 3mana open. In ieder geval de mogelijkheid om think twice te flashbacken, of natuurlijk als Maarten aanvalt spidery grasp te spelen op de scavenger. Dit gebeurt en opeens sta ik er een stuk beter voor, zeker als de beurt erop er een skaab goliath komt aan mijn kant.
1-0

Pot 2
Voor een mulligan naar 5 heb ik hier de nuts. Ik ga beurt 1 young wolf, beurt 2 dawntreader elk. Beurt 3 staat Maarten op 17 en ik sac de elk voor een swamp, speel caravan vigil voor een island en speel nog een landje. Vervolgens ga ik think twice into think twice en kom na wat ruilen met een skaab goliath aan.

2-0 en mijn eerste matchpoints meteen binnen.
1-0

Ronde 2 tegen Martijn.
Martijn had een belachelijk agressief deck, met young wolfs into immerwolf of mayor of avabruck om het af te sluiten met kessig wolf run. Pot 1 kon ik er erg weinig tegen doen en werd elke wolf opeens lethal. Mijn Nephalia seakite’s hadden opeens “geen” flash meer. Pot2 was ook zo voorbij.

0-2
1-1

Op naar peasant, waar ik faeries speelde.

Ronde 3 tegen Erik-Sander.
Erik-Sander wint de die-roll en in the dark heb ik een ok hand gehouden. Deze werd echter een stuk slechter na een t1 tortured existence. Ok, dat deck… Erik-Sander blijft vervolgens een tijd dredgen en ik kijk even aan of er iets is wat ik kan doen. Helaas, de golgari brownscales stoppen mijn offense al meer dan genoeg.

0-1

Pot 2 gaat Erik-Sander op beatdown tactiek over. Ik heb te kleine beesten en geen counterspells om dat tegen te houden en kan het alleen tijdelijk uitstellen.

0-2
1-2

Ronde 4 tegen Maarten.
Van Maarten had ik al enigszins verwacht dat hij ook een tortured existence deck speelde. Ik kan beurt 1 een delver spelen die meteen flipt. Verder verras ik hem met mijn keuze voor uncommons, nl. mental misstep. Dat scheelt alvast een tortured existence. Wel laat ik een sylvan library resolven, omdat ik denk dat ik de rest kan counteren en kan winnen op delver. Dit klopt, al heb ik de sylvan library duidelijk onderschat deze en de volgende pot.

1-0

Pot2 speel ik vrij belabberd, niet alleen heb ik de matchup verkeerd begrepen: sylvan library nooit laten resolven en nog wat andere dingen. Ook is dit het potje waar ik het minst gefocust was uiteindelijk, meer drinken! Ik kan van een crypt rats in de graveyard afkomen maar laat dit na omdat ik een denkfout maakte: Als Maarten tortured existence activeert, is het beest al in de graveyard voor de rat weg is. Dit blijft me de rest van de pot achtervolgen en elke faerie sneuvelt.

1-1

Pot 3 hebben we nog 6minuten. Maarten gaf al aan dat hij eigenlijk niet meer kan winnen, maar als ik een delver heb, kan ik de pot nog thuisbrengen. Ik pak een hand met 2delvers maar alleen deserts en verder geen land, dus ik moet wel mulligannen. Gelukkig zit er nog een delver in mijn volgende hand met een mental misstep. Ook al zit ik op 1land, ik moet deze hand wel houden. Delver flipt met 1beurt vertraging, maar schopt dan wel met goed met een cloud of faeries. Ik kan wat spells counteren van Maarten, maar uiteindelijk kan hij mijn board deels slopen. Ik maak het nog wel extra spannend door vergeten aan te vallen met een beestje. Er wordt tijd geroepen en als ik de potentiële damage optel, kom ik 1damage tekort, ik heb nl 2spellstutters op hand, maar kan er maar 1 tegelijk casten. Op naar een beestje drawen. In beurt2 van de extra tijd pak ik gelukkig een delver. Deze kan me met de spellstutter die ik nog op hand had de game toch winnen in mijn laatste beurt.

2-1
2-2

Ronde 5 tegen Martijn.
Martijn speelde vorig toernooi met w/b infect dat vooral om proliferate draaide. Dit deck vond hij zo gaaf dat het hier nogmaals opdook. Pot 1 wist ik nog niet echt wat ik ervan moest verwachten en zie mijn delver sneuvelen aan een virulent wound. Vervolgens kan ik wel rustig opbouwen en zo’n beetje al zijn spells counteren, mede door 2 ninja of the deep hours.

1-0 Op naar revanche?

Pot2 begint op zich goed voor me, met een delver en mental misstep op zijn removal. Ik kan een aantal beurten de controle houden met spellstutter sprite en insectile abberation, maar krijg dan het probleem met desert. In het begin was het niet zo erg, omdat ik een ninja goed kon gebruiken. Maar toen kwam er een 2e desert en ik zat op slechts 3land zelf. Ik besluit aan te vallen met de abberation en ninja, om 1van beide te echoing truthen als deze gesloopt zou worden door de deserts. Martijn heeft echter een grim affliction en proliferate ook de delver die de beurt ervoor geblocked was door een plague stinger. Daar ging mijn legertje… Martijn pakt vervolgens ergens een corpse cur die ik niet kan beantwoorden en daarmee word ik gesloopt.

1-1

Pot3 begin ik op zich ok, met delver en protectie up. Delver flipt niet meteen, maar wel de beurt erna op een mana leak. Best ok, ware het niet dat dat mijn enige non-land draw zou zijn voor de rest van het potje. Ik werd nog herinnerd aan het NKQ, in welk licht dit misschien wel terecht was.

1-2
2-3

Rotisserie draft, waar ik op plek4 zit qua pickorde. Zodra ik aan de beurt ben gaat het al mis, ik ben mijn voorbereiding kwijt zodra ik de hele serie voor me zie liggen. Om niet al te lang na te hoeven denken ga ik voor de manor gargoyle, om zo even wat tijd te krijgen zonder op een kleur te comitten. Overal verbaasde gezichten natuurlijk. Mijn picks erna zijn op een groen aggro deck gefocust: mayor of avabruck, elder of laurels en darkthicket wolf. Het is verbazend hoeveel je over het hoofd ziet als je alles op alfabetische volgorde ziet liggen, maar de lijst op een andere manier hebt samengesteld. Ik mis een prey upon, maar pak wel een travel preparations die ik uiteindelijk niet kan spelen. Ik eindig met een RGb deck, met een splash voor stensia bloodhalls en een… bump in the night, al is dat best greedy met kessig wolf run erbij.

Ronde 6 tegen Maarten.
Maarten was van plan bloodline keeper een 2e kans gegeven, deze draft had hij hem ook gepicked. Ondanks dat ze al 2keer niet kon helpen. Met mijn no-removal deck zie ik het al misgaan. Maar ik win de die-roll en open met een reckless waif. Deze flipt en ik schop 2keer voor 3. Dan ligt er bij mij een riot devils bij en bij Maarten markov patrician en skirgsdag highpriest. Mijn waif ruilt met de vampier en ik kom nog eens door voor 2. Ik bump hem naar 12, aangezien ik verwacht veel outtapped te zijn met manor gargoyle en stensia bloodhall die ik nog op hand heb. De devils vallen aan en ik speel manor gargoyle. De gargoyle en devils komen nog een beurtje door waardoor ik hem naar 4schop. Maarten blocked nog een keer mijn aanval, maar gaat naar 1van de bump. Hij pakt nog een kaart maar scoopt daarna. Wel laat hij zien waarom het zo makkelijk ging: hij had een 2e swamp nodig. In my defence, deze pot had ik ook maar 4spells totaal.

1-0
Pot2 besluit Maarten mij op de play te zetten, wat me niet geheel verbaasde maar wat hem uiteindelijk noodlottig werd. Ik moet wel mulligannen, maar ga dan nogmaals nuts tegen hem. Beurt1 reckless waif en beurt2 mayor of avabruck. De waif flipt meteen, maar voor de mayor had ik zelf geen beurt 3play. Beurt 4 speelt Maarten een bloodline keeper, maar die zal moeten chumpen als ik een 4e landje pak en instigator gang speel.

2-0
3-3

Ronde 7 tegen Erik-Sander.
Erik-Sander wint de die-roll en speelt een unruly mob t2, waardoor ik vergeet aan te vallen met mijn stromkirk noble. Lange dag geweest, i guess. We racen elkaar, aangezien Erik-Sander vooral flyers speelt en ik mijn groundguys dus niet ga achterhouden. Doomed traveler blocked op een gegeven moment iets en ik speel hollowhenge scavenger, waardoor het 12-9 in mijn voordeel is. Hij schopt me naar 5 en ik heb vervolgens manor gargoyle liggen, aangezien kessig wolf run hem niet doodkrijgt, het scheelt 2schade. Erik-Sander speelt een spare from evil en schopt me zo dood, aangezien ik de vorige beurt al een moonmist heb moeten gebruiken om te overleven. Voor wie oplette: de stromkirk noble had eerder 1damage moeten doen, waardoor deze nu ook voor 1extra moest schoppen, en dat is precies 2damage…

0-1

Pot2 mag ik in ieder geval beginnen en deze pot racen we weer. Ik met wat weerwolven en Erik-Sander met een 3/3 flying selfless cathar. Hij ziet mijn stensia bloodhall echter aan voor een kessig wolf run en besluit voor een kill te gaan als we beide op 10staan. Ik wacht tot hij zijn cathar sacced, omdat hij anders 9damage zou doen en speel vervolgens weer een moonmist. Hierop scoopt hij.

1-1

Pot3 gaat Erik-Sander voor hetzelfde trucje, selfless cathar met een spectral flight en een random 2power beest. Ik sla terug met een combinatie van darkthicket wolf en elder of laurels. Erik-Sander speelt iets wat ruilt met mijn darkthicket wolf en ik speel een hollowhenge scavenger, terug naar 13levens. Op een gegeven moment heeft hij selfless cathar en thraben sentry en een random 2powered beest, tegenover manor gargoyle hollowhenge scavenger en elder of laurels. Levens: 8voor mij 6voor hem. Erik-Sander besluit voor de kill te gaan en ik ga voor de veiligste block: manor gargoyle voor de sentry, zodat een 6-5trampler wat minder hard hit. Ik kan me vergissen, maar dit leek hij niet verwacht te hebben, zodat hij de denktank in moest. Als hij eruit komt, sacced hij toch de cathar. Vervolgens bij de damage die ik krijg noemt hij 3, waarbij hij vergeten is dat de militia trample krijgt. Scheelt mij weer wat leven. Hij heeft nog 3mana open en ik zit te kijken hoe ik dit nog kan verliezen, maar zie eigenlijk geen mogelijkheid en val dus aan met alles. Er bleek toch wat te zijn, aangezien ik me had misteld, maar die kaart had hij niet. Ik had de elder of laurels moeten equippen met inquisitor’s flail en dan pas aanvallen.

2-1
4-3

Als de rook optrekt, zien we dat Pannekoek met 6-1 makkelijk bovenaan staat. Daarachter zijn echter 4man die 4-3 zijn gegaan. Voor de prijzen kan dat nog best wat uitmaken, nl. 75euro voor de nr.2 tot 25euro voor 3 en 4 en boosters voor nr.5. Doordat ik 3keer tegen Maarten heb gespeeld en deze zijn dag helemaal niet had, wist ik al dat mijn weerstand erg slecht zou zijn.

De uitslag is dan ook:
1. Andre 18 punten
2. Martijn 12 punten
3. Jeroen 12 punten
4. Johnny 12 punten
5. Desmond 12 punten
6. Erik Sander 9 punten
7. Oswin 9 punten
8. Maarten 0 punten

Pro’s:
-Erg gave dag, 2zeer leuke limited formaten gespeeld, al was silent auction nog een stuk leuker dan rotisserie.
-Positief geëindigd: doelstelling gehaald.
-Leuk publiek van de mensen van de side events.
-Laatste toernooi van Jasper als organiser. Zeer mooie afsluiting van een zeer mooie periode.


cons:
-Vrij lang vrij koud.
-Alles scheen zo’n beetje dicht te zijn waar we wat eten konden halen.
-Helaas maar 3verschillende tegenstanders gezien.

Ik heb niet op spelfouten gecontroleerd, dus ik hoop dat het meevalt.
Terug naar boven Ga naar beneden
Hennink
Honey Bunny
avatar

Aantal berichten : 5863
Leeftijd : 36
Locatie : Groningen
Registration date : 24-08-06

BerichtOnderwerp: Re: Toernooiverslag van het Groningen master toernooi 06/02/2012   ma feb 06 2012, 22:41

Leuke report, nogmaals sorry voor de "ik heb nu wel genoeg faeries gezien" whine Smile

@Desmond schreef:
Ik kan van een crypt rats in de graveyard afkomen maar laat dit na omdat ik een denkfout maakte: Als Maarten tortured existence activeert, is het beest al in de graveyard voor de rat weg is.
Deze snap ik niet, dit klopt toch? Announce Tortured Existence ability, betaal cost (i.e. zwarte mana + discard een creature card), ability gaat op de stack. Op dat moment liggen inderdaad beide beestjes in de graveyard en kun je ze allebei removen met een Relic of the Progenitus. Of was dat wat je niet door had?

_________________
Pimpin' donkey's since 30/11/2006!
Terug naar boven Ga naar beneden
Desmond
Judge
Judge


Aantal berichten : 2026
Leeftijd : 29
Registration date : 20-11-09

BerichtOnderwerp: Re: Toernooiverslag van het Groningen master toernooi 06/02/2012   ma feb 06 2012, 22:51

Het was meer dat ik 1beestje, crypt rats was de enige kaart in zijn graveyard en Maarten was outtapped, wilde verwijderen met de tap relic ability. Deze had ik gewoon in mijn beurt moeten doen.

Geen probleem voor de faeries whine Razz, kan het me goed voorstellen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Toernooiverslag van het Groningen master toernooi 06/02/2012   di feb 07 2012, 07:30

Leuk verslag desmond!
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Toernooiverslag van het Groningen master toernooi 06/02/2012   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Toernooiverslag van het Groningen master toernooi 06/02/2012
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND :: TOERNOOIEN IN GRONINGEN :: Algemene toernooi informatie-
Ga naar: