MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND

Magic: The Gathering voor Groningen, Friesland en alles daar buiten
 
IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
Andrť wint het Open Gronings Kampioenschap 2018! **Gefeliciteerd**
Christiaan wint de donderdraft van 8 november! **Gefeliciteerd**
Jelmer wint de PPTQ van 28 oktober! **Gefeliciteerd!**
Andre wint de donderdraft van 25 oktober! **Gefeliciteerd!!!**
Jeroen wint het moderntoernooi van 18 oktober! **Gefeliciteerd**
Volg ons, like ons op facebook https://www.facebook.com/magicgrunn

Deel | 
 

 Wat is Budget?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Gast
GastBerichtOnderwerp: Wat is Budget?   do dec 01 2011, 18:48

Algemeen
Er zijn twee budget formaten, namelijk Pauper en Peasant. Beide formaten zijn constructed formaten. Dit betekent dat je speelt met een deck dat je hebt gebouwd met je eigen kaarten. Deze decks moeten bestaan uit minimaal 60 kaarten. Daarbij mag je een sideboard gebruiken die uit 15 kaaarten moet bestaan. Je mag ook zonder sideboard spelen. Voor beide formaten geldt een lage drempel voor beginnende magicspelers omdat je, op enkele uitzonderingen na, speelt met goedkope kaarten. Hieronder gaan we op beide formaten wat dieper op in.

Pauper
Een Pauper deck mag alleen bestaan uit kaarten die common zijn, dwz alleen kaarten die danwel in papier danwel online zijn uitgebracht als een common hierbij is wizard's Gatherer leidend in de vraag of een kaart al dan niet common is. Pauper is een officiŽeel formaat dat veel online wordt gespeeld. Het formaat heeft een eigen banlijst. Dit zijn kaarten die je niet in je deck mag spelen.

Peasant
Het Peasant formaat lijkt veel op Pauper. In Peasant mag je deck en sideboard naast commons maximaal 5 uncommons bevatten. Peasant is geen officiŽel formaat waardoor er verschillende banlijsten zijn. Dit is regio afhankelijk. In Groningen hanteren wij een eigen banlijst. Onze banlijst heeft zelfs navolging in Duitsland gekregen.

Casual
Casual is een verzamelnaam voor alle formaten zonder officiŽle, door Wizards vastgelegde, regels. Daarnaast vallen onder deze noemer decks die wel bedoeld zijn om mee te spelen in officiŽle toornooien (Eternal, Constructed, Pauper) maar niet uitvoerig getest zijn.

Ook als je een toernooi deck hebt bedacht/speelt maar je bepaalde kaarten niet speelt omdat je ze niet hebt (bijvoorbeeld omdat ze te veel geld kosten) valt dit onder Casual. Dit komt omdat de meeste toernooispelers alleen over decks willen praten als ze zo optimaal mogelijk gebouwd zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Wat is Budget?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND :: MAGIC ALGEMEEN :: Decks en discussie-
Ga naar: