MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND

Magic: The Gathering voor Groningen, Friesland en alles daar buiten
 
IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
Rutger wint het Legacytoernooi van 17 juni! **Gefeliciteerd!!!**
Christiaan wint de donderconstructed Modern van 14 juni! **Gefeliciteerd**
Jasper wint de donderdraft van 7 juni! **Gefeliciteerd**
Donald wint de donderconstructed Modern van 31 mei! **Gefeliciteerd!**
Christiaan wint de donderdraft van 24 mei! **Gefeliciteerd**
Volg ons, like ons op facebook https://www.facebook.com/magicgrunn

Deel | 
 

 peasant 29/7/2011

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Desmond
Judge
Judge


Aantal berichten : 2026
Leeftijd : 29
Registration date : 20-11-09

BerichtOnderwerp: peasant 29/7/2011   za jul 30 2011, 13:45

Daar ben ik weer eens met een toernooiverslag. Eindelijk vakantie, dus ik heb weer eens tijd. En weer een ander formaat, dit keer is het een verslag van peasant. Bij het vorige toernooi was infect het deck to beat. Vandaar dat ik besloot om een poging te wagen met infect, maar dan een build die het kan winnen van andere infect-decks.
Als basis heb ik het deck van Rob genomen, en dan voornamelijk wat pompspells eruit en wat meer utility-wezens. En dan nog een leuk trucje, mental misstep om de pompspells en glistener elf’s tegen te houden.
Decklist van Rob:

4x Blight Mamba
4x Ichorclaw Myr
1x necropede (u)
2x Rot Wolf
4x Blighted Agent
4x glistener elf
4x Berserk (U)
4x Invigorate
4x groundswell
3x Rancor
4x gitaxian probe
4x Island
4x lotus petal
14x Forest

SB:
4x Nature's Claim
4x Fog
3x Corpse cur
4x reverent silence

Mijn decklist:

2x Blight Mamba
4x Ichorclaw Myr
2x necropede (u)
4x Rot Wolf
4x Blighted Agent
4x glistener elf
4x mutagenic growth
4x groundswell
3x Rancor
3x mental misstep (u)
4x gitaxian probe
4x Island
4x lotus petal
14x Forest

SB:
4x Nature's Claim
4x Fog
3x Corpse cur
2x vapor snag
2x vines of vastwood

De gedachte achter de veranderingen was dat ik met meer rot wolfs en necropedes het tot het einde kan uithouden en de attrition war kan winnen. Nu speelde Rob zelf ook al veel wezens, maar andere lijsten zitten er soms nog best wat onder. Daarnaast was invigorate inmiddels gebanned en werd mutagenic growth een optie.

Op naar ronde 1, tegen Martijn Hennink

Martijn probeert altijd een nieuw deck mee te nemen en het is altijd een verrassing wat er komt. Dit keer was het een gaaf proliferate deckje, het bestaat uit gedeeltelijk allies en gedeeltelijk nare wezens met fading/vanishing, en als toetje een phantom centaur waar je bijna niet doorheen komt.

Ik win de die-roll en mag meteen een hand shippen, 1land en geen vooruitzicht op spells kunnen casten. De hand erna is alsnog redelijk, met 2land en 2 2drops en een gitaxian probe. Ik cast de probe en zie een hand met keldon marauders, oran-rief survivalist, umara raptor, contagion clasp, manamorphose en 2land. Martijn pakt een seal of fire en speelt deze uit. Ik bait een sac de seal, door een necropede te casten en dat lukt. De volgende beurt kan ik dan rot wolf casten. Door een mutagenic growth blijft deze nog wat langer hangen, als Hennink hem blocked met keldon marauders. Aangezien er nu ook wezens aan de andere kant van de tafel komen probeer ik voor een kill te gaan. Helaas wordt er op mijn pompspell gereageerd met een burnspell. Daarna maken 3 oran-rief survivalists het eenvoudig af.

SBplan: -4 mutagenic growth, -3mental misstep +3corpse cur, +2fog +2 vines of vastwood

Game 2 begin ik en begin ik weer met een mulligan. Gelukkig pak ik een hand met genoeg land en een curve. Gezien de burn die Hennink speelt, 12 en 3clasps postboard vertelde hij me later, besluit ik voor een t2 ichorclaw myr te gaan om mijn elfje op te volgen en pas beurt 3 blighted agent te casten. Ondanks het plan, moet ik veel ruilen om door te komen, en wordt de blighted agent toch afgebrand, helaas als ik er een rancor onder wil gooien. Even later pak ik een corpse cur en haal de agent terug. Hennink heeft teveel land gepakt en heeft daardoor geen antwoord meer klaar.

Game 3 besluit hennink mij weer bij te halen met mulligans, eerst 5land en dan geen. Na 2mooie games zou het best eens een anti-climax kunnen worden. Hennink vindt een acceptabele hand bij 5, en als ik na 2seal of fire en een clasp kijk, zie ik nog 2stukken aan burn in zijn hand. Ugh, alles wordt afgebrand bij mij en ondertussen legt Martijn een phantom centaur neer. Als ik een blight mamba aan mijn kant op het veld houdt, is het een soort stall. Hennink houdt de rest van mijn wezens weg, en ik houdt zijn centaur aan de kant met de mamba. Wel wordt de centaur steeds groter, door een contagion clasp. Als er 13counters op zitten besluit Hennink mijn mamba te burnen en zo mijn blocker weg te halen. Ik wordt in 1keer naar 5geschopt. Ik pak een corpse cur en haal daarmee nog een beest naar het veld. Hennink speelt ook een wezen uit en wordt enigszins verrast door een fog. Als ik terugzwaai kan ik winnen op 2pompspells.

1-0

Ronde 2, Elderik Peelman

Elderik had eerst nog geen deck, maar kon een pauper versie van thopter control lenen.

Ik win weer de roll en dit keer neem ik mijn tegenstander mee met een mulligan. Dit keer waag ik wel een poging met 1land, zonder 1drop, maar genoeg 2drops. Na een gitaxian probe zie ik dat hij wel 2land heeft, een bolt, een kor skyfisher, een journey to nowhere en een muddle te mixture. Terwijl ik blijf steken op 1land, speelt Elderik zijn kor skyfisher uit, en beseft dat hij nu iets terug moet nemen. Door mijn mana problemen maakt het niet veel uit. Een paar beurten later speelt hij thopter foundry en muddled hij naar sword of the meek. Ik pak nog wel een landje, een elfje en een rancor, maar dat richt niets meer uit. Uiteindelijk scoop ik met 3blighted agents op hand.

SB: -3 gitaxian probe, -3mutagenic growth, -3mental misstep, +3corpse cur, +4nature’s claim +2vines of vastwood

Game 2 houd ik een twijfelachtige hand, met genoeg land, maar geen druk. T3 komt dan ook pas mijn eerste play: rot wolf. Deze haalt even later een skyfisher neer door een pompspell en ik pak een kaartje. Dan volgt er een pyrite spellbomb, die een voorbode was voor de burn die zou komen. De wolf overleeft de spellbomb nog door een pompspell, maar delft daarna het onderspit samen met een glistener elf door nog meer burn. Elderik vergeet hierbij dat hij met zijn halimar depths juist 2goede kaarten, thopter foundry en muddle the mixture, bovenop gelegd had, en schudt deze weg om zijn burn te kunnen spelen. Een blight mamba, met rancor, maakt het uiteindelijk af.

Game 3 begint Elderik met een mulligan en zijn t1 lifestaff wordt gevolgd door een t1 blighted agent aan mijn kant. Lang leve de lotus petal. Dan komt er een skyfisher aan zijn kant en een ichorclaw myr aan de mijne. Welke prompt een rancor krijgt, terwijl Elderik kaarten pakt met een prophetic prism. Als Elderik dan uittapped op zoek naar een antwoord, maak ik het vrij makkelijk af.
2-0, so far so good. Alleen waar is dat infect heen?

Ronde 3 Oswin ten Brinke

Hier is het infect heen merk ik al wel. Oswin speelt een dergelijke build, maar dan met meer pompspells en minder wezens. Wat ik wel heel gaaf vond was de unstable mutation in zijn deck, ter vervanging voor de gebande invigorate. De tijd voor mijn deck om het waar te maken.

Ik ben wel bezig met een lucky streak, aangezien ik de die roll weer win. Oswin neemt 2keer een mulligan, waarbij hij 2keer geen land had. Dan is een t2 rot wolf met een rancor eronder de beurt erna geen pretje. Er wordt nog een clasp op gegooid maar that’s it.

SB – 4 gitaxian probe, -3groundswell, +3 corpse cur, +2vines of vastwood, +2 vapor snag

Game 2 mag ik weer een mulliganen en kan zijn blighted agent niet tegenhouden. Ik rek mijn vergiftiging nog even uit met vapor snags en mental missteps, maar het mag niet baten.

Game 3 mag ik weer beginnen, en ik ga voor een stevige chunk aan damage, een glistener elf komt op beurt 2 door voor 7schade, met de hulp van een groundswell en mutagenic growth. Hierdoor zet ik hem meteen onder druk. Hij probeert toch aan te vallen met zijn eigen glistener elf, maar deze wordt gebounced als er een unstable mutations op komt. Ik val weer aan met mijn elf en counter dan zijn elfje met een mental misstep. Even later staat Oswin op 10poison en heeft mijn voordeel in wezens goed uitgepakt.

3-0

Ronde 4 tegen Rob de Jonge

Rob was degene die infect zo’n beetje naar onze magicscene heeft gebracht, maar had deze keer faeries mee. Dit was al een tijdje niet gespeeld en kwam als een behoorlijke verrassing. We waren de enige 2die nog 3-0 stonden en de winnaar van ons zou waarschijnlijk eerste worden.

Game 1 mag Rob beginnen en gaat voor een landje. Ik ga meteen voor wat actie en speel een landje, een gitaxian probe en een elfje. De probe laat al meteen een nasty hand zien. Spellstutter sprite en een landje kunnen al problemen geven, maar daarnaast was er nog een snap, mana leak, spell pierce en een ninja of the deep hours. Ondanks dat ik met snap gespeeld heb, loop ik er toch stom in. Hij houdt zijn mana open en ik besluit aan te vallen. Hij snapt mijn elfje en ik was al zo snel met een ichorclaw myr casten dat hij rustig zijn mana nog untapped en dan weer tapped voor een mana leak. Even later ziet het er slecht voor me uit, een blighted agent moet racen tegen een ninja of the deep hours. Hierdoor pakt hij veels te veel kaarten. Dan begin ik ook nog achter te lopen met de race, de agent wordt getapt door een pestermite en een rot wolf gecounterd door de spellstutter sprite. Ik ga dan voor een pompkill en zie 2keer een pompspell gecountered worden.

SB: +3 corpse cur, +2vines of vastwood, -3mental misstep, -2gixatian probe

Game 2 begin ik, maar niet voor Rob mulliganed. Ik heb wel een landje extra nodig, maar die pak ik. Een rancor op mijn elfje wordt gecountered met zijn eigen mental misstep. Als ik dan om een spellstutter sprite heen speel, wordt deze wel gecast en volgende beurt komt er een ninja mijn kant op. Ik ga voor een chunk aan poison met groundswell en een rot wolf wordt gefowed erna. De 2e wordt zelfs nog gesprite, aangezien er genoeg faeries liggen. De grote redder is weer een blight mamba, met rancor, en deze dwingt Rob om te gaan graven naar een antwoord. Hij probeert hem te bouncen, nadat hij met gush wat mana heeft opgebouwd, maar ik cast een vines of vastwood. Als Rob deze moet counteren heeft hij de beurt erna te weinig over om een kans te maken. De reden dat hij mana kon, en moest, opbouwen met gush, was dat hij op 2land bleef steken het hele potje.

Game 3 neem ik weer eens een mulligan en na een 2e mulligan heb een snelle hand tegen hem. Ik denk dus een kans te hebben. Deze pot heb ik wel 2spells kunnen resolven… En dat waren lotus petals. 2ninja of deep hours maken het af.

3-1

Ronde 5 tegen Robert Bekker

Robert speelt een soort r/w aggro met blightning als onverwachtse nare spell. Verder zitten er stromblood berserkers in als uncs. We hebben al wat potten gespeeld voor het toernooi en ik weet dat ik genoeg wezens moet trekken om te kunnen winnen.

Robert win de roll en ik ga voor een mulligan. Beurt 1is al wel vol met actie. Ik speel een gitaxian probe, zie 2bolt, burst, blightning en een skyfisher. Dan komt er een elfje, die wordt geburst en gered door een mutagenic growth. Na wat wezens van mijn kant en burn van zijn kant, stabiliseren we tot een race van necropede tegen steppe lynx. Robert pakt 2fetches op rij, en de blightning die volgt na de eerste fetch maakt het verschil.

SB: -4gitaxian probe -1 groundswell, +3corpse cur, +2vines of vastwood

Game2 denk ik de godhand te hebben. Wat een t1 glistener elf werd, mental misstep op zijn burn en dan een rancor, groundswell en mutagenic growth for the win. Wie meetelt ziet al dat er iets misgaat… Ik heb heel stom 1schade meer geteld. Alles is nog niet verloren, Robert staat op 9poison en ik hoef maar 1keer door te komen. Helaas heeft Robert alle burn voor mijn wezens verder en maakt het uiteindelijk af.

3-2

We besluiten nog wat verder te spelen en als ik me niet mis telt had, had ik de match nog mee naar huis kunnen nemen. De potjes hierna werden 3-1 in mijn voordeel.

Al met al was het een heel gezellige avond weer! Vooral opvallend was dat dit infect deck toch vrij lang bezig was elke keer om te winnen of verliezen. Al denk ik dat het wel de juiste manier is om te gaan in de huidige meta-game. Het enige deck wat niet vol met haat zat, was dat van Oswin, omdat hij vrij veel voor de echte aggro toer ging.

Wat ik zou veranderen aan de huidige lijst, is de corpse curs mainboard, ze zijn wel heel erg goed. En verder nog iets vinden tegen faeries. Tot nu toe zou ik de lijst hierin veranderen, om toch iets vaker de agents te kunnen casten en meer consistentie qua manadraws. Heb nl vrij veel moeten mulligannen:
MB:
-4gitaxian probe
-1 lotus petal
-2…
+1forest
+2island
+3corpse cur
+2blight mamba

SB:
-3corpse cur
-x fog
+2vines of vastwood
+… nog geen idee

Pro’s
Erg gave decks gezien
Hele leuke sfeer altijd
Tegen infect werkte mijn deck
Mental misstep was wel een hele gave toevoeging, niet alleen tegen pomp/glistener elfs maar ook tegen burn

Con’s
Soms speelde ik wat te snel, helaas.
Voor de blighted agents had ik niet genoeg islands erin. Ze bleven te vaak op mijn hand zitten, 2potjes had ik er zelfs 3, zonder island…
Heb niet alle aantekeningen gemaakt die ik wilde maken. Maar het verslagje is redelijk accuraat denk ik.


Laatst aangepast door Desmond op zo jul 31 2011, 11:52; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Mallow
Wannabe
Wannabe


Aantal berichten : 188
Leeftijd : 24
Locatie : Groningen
Registration date : 29-03-10

BerichtOnderwerp: Re: peasant 29/7/2011   za jul 30 2011, 14:14

Ja, was een leuke avond met wat spannende potjes. Razz
Terug naar boven Ga naar beneden
Rob
Brobbe
avatar

Aantal berichten : 3637
Leeftijd : 33
Registration date : 01-11-08

BerichtOnderwerp: Re: peasant 29/7/2011   za jul 30 2011, 16:26

Leuk verslagje!
Terug naar boven Ga naar beneden
Online
DeJong
Sugarclaw
avatar

Aantal berichten : 2204
Leeftijd : 27
Registration date : 27-02-10

BerichtOnderwerp: Re: peasant 29/7/2011   za jul 30 2011, 17:30

@Rob schreef:
Leuk verslagje!
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: peasant 29/7/2011   za jul 30 2011, 19:33

Leuk verslag Desmond! Maak ook maar zoiets op het NK :-)
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: peasant 29/7/2011   za jul 30 2011, 19:45

Leuk verslag. En ik genoot extra door het gebruik van 'wezens'.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: peasant 29/7/2011   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
peasant 29/7/2011
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND :: TOERNOOIEN IN GRONINGEN :: Algemene toernooi informatie-
Ga naar: