MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND

Magic: The Gathering voor Groningen, Friesland en alles daar buiten
 
IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
Jeroen wint de Donderdraft M25 van 12 april! **Gefeliciteerd**
Donald wint de donderconstructed van 5 april! **Gefeliciteerd!!!**
Donald wint de FNM Modern van 23 maart! **Gefeliciteerd**
Jasper Boelens wint de donderconstructed van 8 maart! **Gefeliciteerd**
Danny wint de donderdraft van 1 maart! **Gefeliciteerd!**
Volg ons, like ons op facebook https://www.facebook.com/magicgrunn

Deel | 
 

 FNM Standard 8/4/11

Go down 
AuteurBericht
Desmond
Judge
Judge


Aantal berichten : 1999
Leeftijd : 29
Registration date : 20-11-09

BerichtOnderwerp: FNM Standard 8/4/11   za apr 09 2011, 16:27

Ik waag nog eens een poging aan een toernooiverslag! Dit keer met aantekeningen, dus hopelijk wordt deze beter dan de vorige.

De laatste paar maanden ben ik begonnen met standard te spelen. Gezien de vrij aggro-metagame speel ik redelijk wat op creature removal. Mijn decklist zag er afgelopen vrijdag zo uit:

Decklist U/W control
Mainboard
4X Celestial Colonnade
4X Glacial Fortress
4X Tectonic Edge
1X Seachrome Coast
6X Island
4X Plains
2X Misty Rainforest
1X Marsh Flats
3X Day of Judgment
2X Condemn
2X Journey to Nowhere
1X Ratchet Bomb
4X Mana Leak
2X Stoic Rebuttal
2X Spell Pierce
1X Elixer of Immortality
3X Jace, the Mind Sculptor
4X Jace Beleren
1X Gideon Jura
4X Wall of Omens
3X Sea Gate Oracle
2X Sun Titan
1X Wurmcoil Engine

Sideboard
1X Day of Judgment
2X Condemn
2X Journey to Nowhere
2X Celestial Purge
2X Revoke existence
2X Stoic Rebuttal
2X Flashfreeze
2X Luminarch Ascension

Het deck geeft me een vrij goede match tegen aggro, maar wat minder tegen control. Zeker aangezien de luminarchs niet zo goed zijn tegen cawblade decks. Verder probeer ik het maximale voordeel te halen met jaces, ik speel er 7, met een “rebuy’ mogelijkheid in de vorm van sun titan. De elixer of immortality is misschien een verrassende keuze, maar de kaart werkt erg fijn om je counters, dan wel removal terug te schudden, waardoor je late-game toch een voorsprong kunt krijgen op de opponent. Zeker gezien ik maar 1gideon heb, kan de removal nogal schelen soms.

Ronde1 tegen Douwe.
Voor het toernooi waren er 2kleine dingen die misgingen, Douwe had geen deck mee en moest deze nog even ophalen. Een andere speler had zich nog niet ingeschreven, dus moest er opnieuw gepaired worden. Bij de nieuwe pairing werd ik tegen Douwe gepaired en dat waren dus eigenlijk 3gratis punten, dat was afgesproken toen Douwe zijn deck ging halen.
1-0-0, 3punten

Ronde2 tegen Tim met een deck dat draait om Beastmaster Ascension.

Vorige keer dat ik tegen Tim moest hadden we een spannend 1e potje, waar ik maar lastig control kon houden, maar wel kon voorkomen dat hij me dood kon schoppen. Al duurt het even voor je tegenstander dood is als hij rond de 40staat door condemns. Wel heb ik vertrouwen in zo’n match-up, gezien mijn removal.

Tim Speelde weer hetzelfde deck en het beloofde een leuk potje te worden. Hij won de die-roll. Tim hield zijn hand, maar een 1land hand betekende voor mij een mulligan. Ik hield toen een hand met 2land, een Jace, the Mind Sculptor, een Jace beleren, een wall of omens en een counterspell. Een turn2 Garruk’s Companion werd meteen opgevangen door een t2 Wall of Omens. Tim komt echter met nog een Garruk’s Companion. Als ik een kleine jace topdeck, denk ik dat ik er wel 1kan spelen om een attack op Jace Beleren te forceren en dat is precies wat er gebeurt. Tim speelt verder niks uit. Ik topdeck een Ratchet Bomb, welke toch leuk de companions kan opruimen. Aangezien ik gelijk countermana openhoud, kan ik een t5 Garruk Wildspeaker makkelijk tegenhouden. Tijdens mijn beurt komt er weer een kleine Jace, die meteen wordt opgeruimd. Als ik mijn beurt weer aanneem staat Ratchet Bomb op 2 en speel ik een grote Jace. Ik ruik een overwinning. Tim speelt nog een Overwhelming Stampede, maar door de Ratchet Bomb krijgt zijn plant token +0/+0. Als ik een Wurmcoil Engine speel wordt deze nog gedood door een nieuwe companion met een Vines of Vastwood. Maar Jace fatesealed all the way en dus op naar game2.

Tim begint weer en dit keer houden we beide onze handen. Mijn hand bestaat uit 3land, Day of Judgment, Condemn, Wall of Omens en een Sea Gate Oracle. De beurten erna pak ik eigenlijk alleen maar removal op, waardoor ik een t3 Leatherback Baloth kan journeyen en nog 2Day of Judgments en 2 Condemns vast heb. Er komt echter een t4 Thrun, the Last Troll door. Zeker doordat Tim een token heeft gesacrificed om Thrun te casten, lijkt mijn hand uitstekend. Helaas, ik blijf steken op 1witte manasource. Tim mag untappen en als ik hem laat weten dat ik een 2e witte source zoek houd hij zijn mana open. En begint rustig te beuken. Voor de gein flash ik beide Day of Judgments in mijn hand, eigenlijk al bezig met het 3e potje in mijn hoofd. Dan maakt Tim echter een fout, als ik de 1e Day eindelijk kan casten om de rest van het board op te ruimen, tapped hij out en ziet een 2e Day het board nog eens leegmaken. Tim probeert nog terug te komen met een Wolfbriar Elemental, voor 1gekicked en een Garruk Wildspeaker, maar tussendoor speel ik een Sun Titan. Tim activeert vervolgens eerst de ultimate van Garruk en daarna komt er een Overwhelming Stampede overheen. 2Condemns geven hem dan 20levens, maar dat was zijn laatste stuiptrekking. Ik speel nog een Jace2.0 en beuk Tim dan rustig dood.

2-0-0, 6punten

Ronde3 tegen Jeroen met Boros.

Ik win de roll en houd een hand met 3land, 2counterspells, Wall en een Oracle. Jeroen komt in zijn beurt meteen met een Goblin Guide. Deze revealed een landje, en staat de beurt erop voor een Wall of Omens. Wel komt de 2e guide van Jeroen die beurt door. Nogmaals 2landjes, ik moet zelfs wat discarden. Als een Arc Trail mijn Wall afschiet, besluit ik maar een Day of Judgment te gebruiken. Jeroen komt vervolgens met een Squadron Hawk en zoekt de rest van de Hawks op. Ik speel dan een kleine Jace om wat te kunnen graven. Een Wurmcoil Engine, die ik de volgende beurt speel, is natuurlijk een erg leuk antwoord. Jeroen speelt echter een Stoneforge Mystic, die een Bonehoard oplevert. Deze wordt meteen uitgespeeld, Er wordt besloten die maar te ruilen met mijn Wurmcoil. Jeroen laat dan zien waarom hij de Bonehoard opzocht, als hij een Sword of Body and Mind speelt via de mystic. Ik besluit maar aan te vallen met een Celestial Colonnade, om een race te kunnen winnen. Inmiddels heb ik een hand met land en 4counterspells. Dat gaat dus niet zo goed, zeker als ik dan vergeet een landje te spelen. Door de aanval met de Colonnade, hou ik niet genoeg mana over voor 2counterspells. Waardoor ik, heel stom, een Spikeshot Elder doorlaat, op naar game 2.

Dit keer mag ik beginnen en doe dit met een hand van 4land, 2kleine Jaces en een Journey to Nowhere. Een t1 Steppe Lynx wilde wel aan die reis beginnen. Een t3 jace gaat er meteen aan, waarna Jeroen een Sword of Body and Mind speelt. Gelukkig heb ik nu wel een Revoke Existence. Als ik een Jace, the Mind Sculptor speel, komt er aan de andere kant een Koth of the Hammer op tafel. Ik heb wel een Wall inmiddels om de geanimeerde Mountain een beurtje tegen te houden. Ik speel een Celestial Colonnade, waar Jeroen eigenlijk niks tegen kan doen. Terwijl ik druk bezig ben om de 1e Koth en een 2e af te maken, gaat mijn Jace dood door een aanval van een Mountain en een Lightning Bolt. Wel heb ik inmiddels wat dikzakken, een Wurmcoil Engine en een Sun Titan worden nog achter de steppe lynxes van hem aangestuurd, maar een Sun Titan beslist het spel als het board eigenlijk bestaat uit land, 4journey’s de titan en een Sea Gate Oracle (van de titan).

Er staan nog 10minuten op de klok, dus ik weet bijna zeker dat ik niet meer kan winnen. Jeroen besluit zijn aggro weer terug te siden en laat duidelijk zien hoe goed dat kan zijn. Wel heb ik een hand gehouden met 2land, 2jaces, Wall of Omens en een Day of Judgment. Een t1 steppe lynx die gevolgd wordt door een t2 Goblin Guide schoppen mij naar 14. Met de Wall of Omens pak ik wel raar, ik eindig uiteindelijk met 3walls. Er komt nog een Guide op t3 en ik blok die. Door een fetchlandje ga ik naar8, maar een 2e Wall brengt versterking. Ik val nog naar 6, maar dan beslist een Day of Judgment het spel tot een draw.

2-1-0, 7punten

Ronde4 tegen Johnny, met URg.

Volgens mij won Johnny de die-roll, en ik houd een hand met o.a. Jace2.0 en een Day of Judgment. Hij begint erg snel en een t4 lotus cobra brengt dezelfde beurt nog een Jace 2.0 in het spel. Ik speel mijn Jace dan uit om er vanaf te komen en gebruik erna een day om van de Lotus Cobra af te komen. Er komt vrij snel een Wurmcoil Engine van zijn kant. Een Sun Titan geeft mij nog wat hoop. We ruilen ze en ik ruim de tokens op met een Ratchet Bomb. Wel zie ik vervolgens back to back Inferno Titans langskomen. Een ervan kon ik nog counteren, maar de 2e was dodelijk.

Ik houd een hand met wat removal en counters en kan mooi on time een Lotus Cobra counteren. Beurt3 ga ik voor een Jace Beleren en dat lukt. Wel komt er aan de overkant een Thrun, the Last Troll aan meteen. Gelukkig is een Day of Judgment goed genoeg ertegen. Er gebeurt een tijdje niet veel, er wordt wat gespeelt en gecondemned of gejourneyed. Dan speel ik een Sun Titan. Johnny probeert een counter uit te lokken door mijn Jace te bolten. Aangezien ik een sun titan heb liggen, vind ik dat niet zo erg. Gezien de Volition Reins die in Johnny’s beurt kwam, leek me dat een nog betere play. De Stoic Rebuttal zorgde voor een scoop.

Ik houd nu een hand van 3land, Sun Titan, Jace Beleren en een Journey to Nowhere. Er gebeurt de eerste paar beurten weinig, Johnny cast wat explores en t3 probeer ik, tegen beter weten in, een Jace Beleren te resolven. Deze wordt gecountered en had me de match moeten kosten. Johnny had nl. een beurt met lotus cobra gevolgd door Jace2.0 te pakken. Ik besluit eerst van de Cobra af te willen komen met een Journey. Daarna speel ik een 2e kleine Jace om zijn Jace, the Mind Sculptor weg te krijgen. Shockingly lukt dit. Johnny pakt kennelijk echt bagger. Aangezien hij zoveel land heeft, komt plan B in werking: schoppen met een Raging Ravine. Helaas speel ik dan een Sun Titan, die de ravine nog even kan tegen houden. Meteen erna komt er een Inferno Titan en ik besluit een ruil voor te stellen, zodat ik wat voordeel haal uit de attack. Deze neemt hij aan en ik speel meteen een Wurmcoil Engine. De beurt erna speel ik een jace 2.0 en begin te schoppen met de engine. Dan pakt Johnny zijn 3e blauwe manasource en speelt een volition reins. Hij moest mijn jace wel pakken, anders haal ik mijn engine gewoon terug naar mijn hand. Nu besloot hij dat te doen en ik animeer in mijn beurt een Colonnade om mijn Jace uit zijn lijden te verlossen. In de beurten erna maakt de Colonnade het spel ook af.

3-1-0, 10punten

Ronde5 tegen Andre Pannekoek, met UWB cawblade.

Het goede nieuws wat dat wie van ons er zou winnen, zou het toernooi winnen. Het slechte nieuws was, hij had veel betere kansen.

Wel win ik de roll, dus ik begin graag. Helaas komt er een onhoudbare hand langs en ga ik naar 6kaarten: 3land, een Jace en wat removal. T5 probeer ik een Jace, the Mind Sculptor te spelen voor ik een landje speel. Hij komt wel door, maar ik had natuurlijk de Island moeten spelen, tappen en dan een witte source over moeten laten. Nu moest ik de Condemn op hand houden en lijdzaam toezien hoe een Creeping Tar Pit mijn Jace naar de graveyard verwees. Ik probeer het dan maar met een kleine jace en deze blijft wel hangen. Andre speelt dan een Hero of Bladehold en die krijgt dan de condemn van me. Daarna draait het spel alleen wel helemaal om. Andre speelt 2swords en wat Squadron Hawks die grote problemen beloven. Met uiteindelijk 3land op hand nog (…) scoop ik.

Nu ziet het er toch wel slecht uit voor me. Ik houd een hand met 4removal spells, 2land en een Sea Gate Oracle. Binnen 3beurten zijn daar 2Inquisition of Kozilek en een Duress doorheen gegaan en hebben er niks van heel gelaten. Ik mis t3 meteen een landdrop en dat was al wel game. Ik kan nog een Revoke Existence spelen op een Sword, maar dat was het wel.

3-1-1, 10punten

Andre wordt 1e met 13punten, gevolgd door Jasper met 12. Uiteindelijk word ik (gedeeld) 3e (de weerstanden zijn nog niet gepost). Het was weer een leuk toernooi!

Pro’s:
De sfeer is altijd leuk in Groningen.
Enkele nieuwe/niet zo vaak geziene spelers die er waren. Blijf komen!
2e keer op rij dat mijn deck/ik het toch vrij goed doe(t) op een standard toernooi.
Douwe die in 4ronden toch nog 10punten heeft gehaald, netjes!
Mijn tegenstanders hadden geduld met me als ik even aantekeningen maakte voor dit verslagje.

Con’s:
Douwe, die geen deck had in eerste instantie.
Wytse, die ons niet kon bereiken bij de Subway en daardoor geen avondeten had.
Johnny, die alleen maar land pakte en daardoor onverdiend verloor van me.
Ikzelf, die iets meer fouten maakte dan gewenst.
De opkomst van het vorige toernooi was een volle zaal! Jammer dat dat niet haalbaar was deze keer.
Terug naar boven Go down
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: FNM Standard 8/4/11   za apr 09 2011, 17:02

Leuk verslag desmond.

1. Koop nog een gideon Smile
2. Ik zou niet meer 7 jaces spelen maar ook preordains.
Terug naar boven Go down
Hennink
Honey Bunny
avatar

Aantal berichten : 5839
Leeftijd : 36
Locatie : Groningen
Registration date : 24-08-06

BerichtOnderwerp: Re: FNM Standard 8/4/11   za apr 09 2011, 19:17

Sorry Wytse, dat van dat avondeten was mijn schuld! Leuk verslag Desmond Smile

_________________
Pimpin' donkey's since 30/11/2006!


Laatst aangepast door Hennink op zo apr 10 2011, 22:27; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Go down
DeJong
Sugarclaw
avatar

Aantal berichten : 2204
Leeftijd : 27
Registration date : 27-02-10

BerichtOnderwerp: Re: FNM Standard 8/4/11   za apr 09 2011, 23:29

@Desmond schreef:
Een andere speler had zich nog niet ingeschreven, dus moest er opnieuw gepaired worden.

Ik wil namen! Razz

Mooi verslag overigens weer Smile
Terug naar boven Go down
darafayen
Legend
Legend
avatar

Aantal berichten : 1283
Leeftijd : 35
Locatie : Groningen
Registration date : 21-05-08

BerichtOnderwerp: Re: FNM Standard 8/4/11   zo apr 10 2011, 00:10

@DeJong schreef:
@Desmond schreef:
Een andere speler had zich nog niet ingeschreven, dus moest er opnieuw gepaired worden.

Ik wil namen! Razz

Mooi verslag overigens weer Smile

Je had beter kunnen zeggen: "Een andere speler, die zeer op tijd aanwezig was, vergat zichzelf in te schrijven ondanks dat het meerdere keren was omgeroepen door de organisatie..."

Of niet Wytse? Twisted Evil

_________________
Terug naar boven Go down
DeJong
Sugarclaw
avatar

Aantal berichten : 2204
Leeftijd : 27
Registration date : 27-02-10

BerichtOnderwerp: Re: FNM Standard 8/4/11   zo apr 10 2011, 00:17

Ik geef gewoon nogmaals Martijn Hennink de schuld omdat ik dankzij hem een lege maag had en ik niet helder kon nadenken Razz

Ach Martijn Hennink, wat moet ik toch zonder jou. Dan zou ik verantwoordelijkheid moeten nemen voor mijn daden Razz
Terug naar boven Go down
Meddle
Pro Player


Aantal berichten : 1072
Leeftijd : 34
Registration date : 02-06-08

BerichtOnderwerp: Re: FNM Standard 8/4/11   zo apr 10 2011, 08:01

Leuk verslag. Je win tegen mij was terecht. Wie speelt er dan ook volition reins in een drie kleurendeck. Haha. Verder props voor jezelf. Je gaat steeds beter spelen en bent een fijne tegestander om tegen te spelen!!
Terug naar boven Go down
Hennink
Honey Bunny
avatar

Aantal berichten : 5839
Leeftijd : 36
Locatie : Groningen
Registration date : 24-08-06

BerichtOnderwerp: Re: FNM Standard 8/4/11   zo apr 10 2011, 22:28

@Meddle schreef:
Leuk verslag. Je win tegen mij was terecht. Wie speelt er dan ook volition reins in een drie kleurendeck. Haha. Verder props voor jezelf. Je gaat steeds beter spelen en bent een fijne tegestander om tegen te spelen!!
Amen, helemaal mee eens. Wel jammer dat dat op het NKQ vandaag ten koste van mij ging Razz

_________________
Pimpin' donkey's since 30/11/2006!
Terug naar boven Go down
Desmond
Judge
Judge


Aantal berichten : 1999
Leeftijd : 29
Registration date : 20-11-09

BerichtOnderwerp: Re: FNM Standard 8/4/11   ma apr 11 2011, 08:20

Bedankt voor de complimenten^^.

En Hennink, sorry, maar eigenlijk ben ik daar wel blij mee Very Happy .
Terug naar boven Go down
Hennink
Honey Bunny
avatar

Aantal berichten : 5839
Leeftijd : 36
Locatie : Groningen
Registration date : 24-08-06

BerichtOnderwerp: Re: FNM Standard 8/4/11   ma apr 11 2011, 08:54

@Desmond schreef:
Bedankt voor de complimenten^^.

En Hennink, sorry, maar eigenlijk ben ik daar wel blij mee Very Happy .
Zou ik ook zijn als ik jou was Wink

_________________
Pimpin' donkey's since 30/11/2006!
Terug naar boven Go down
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: FNM Standard 8/4/11   

Terug naar boven Go down
 
FNM Standard 8/4/11
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
MAGIC GRONINGEN EN FRIESLAND :: TOERNOOIEN IN GRONINGEN :: Algemene toernooi informatie-
Ga naar: